Invitation til en ny politik

Miljødemokratiet – den grønne fløj i Danmark

Kontakt:                                                                                                                                    Sekretariatet                                                                                                                               Gladsaxevej 100                                                                                                                                       2860 Søborg                                                                                                                                               41 16 98 43

 

Miljødemokratiet er et nyt politisk parti, der arbejder på at blive opstillet til det kommende folketingsvalg. Partiet vil søge politisk indflydelse som grønne socialdemokrater i en ny grøn, fløj i Folketinget. Målet er at opstille en meningsfuld og miljøvenlig politisk utopi for vores fælles, fremtidige overlevelse på kloden.

Miljødemokratiet arbejder for dannelsen af en politisk gruppe i Folketinget, der tager politisk stilling fra lovforslag til lovforslag afhængig af, om de bidrager til Danmarks solidariske konkurrenceevne og velfærd i balance med et ansvarligt ressourceforbrug nationalt og globalt.

Miljødemokratiet vil indvalgt i Folketinget formulere det politiske grundlag for en bevidst, grøn kapitalisme i modsætning til det traditionelle penge-kapitalistiske system, der  fortsat er grundlaget for både rød og blå bloks økonomiske politik.

Miljødemokratiet arbejder med en vision om jokrati, dvs en fremtidig samfundsorden, hvor ejendomsretten til jord og naturressourcer ikke kan købes og sælges for privatejet pengekapital men bliver administreret i fællesskab af de demokratiske stater, der er ansvarlige for kloden og naturressourcerne inden for deres grænser.

Miljødemokratiet mener, at al ejendomsret til jord- og naturressourcer erhvervet gennem køb og salg med pengekapitaler som betalingsmiddel skal afvikles på sigt . Den direkte brugs-, benyttelses- og forvaltningsret skal i stedet overgå til sammenslutningen af demokratiske, statslige fællesskaber, der har dem indenfor deres grænser.

Miljødemokratiet vil i Folketinget grundlæggende være at finde som støtteparti til en regering ledet af Socialdemokratiet. Ved afstemninger om enkelte lovforslag under en socialdemokratisk ledet regering vil Miljødemokratiet dog løbende vurdere om de trækker nok i en grøn jokratisk retning og afstemme holdningen til lovforslaget herefter

Partiprogram under udarbejdelse pr. 2. januar 2020

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *