Invitation til en ny politik

Miljødemokratiet – den grønne venstrefløj i Danmark

Kontakt:                                                                                                                                    Sekretariatet                                                                                                                               Gladsaxevej 100                                                                                                                                       2860 Søborg

nielsglad@gmail.com

Miljødemokratiet er et nyt politisk parti, der arbejder på at blive opstillet til det kommende folketingsvalg. Partiet vil søge politisk indflydelse som grønne socialdemokrater og en ny grøn venstrefløj. Målet er at opstille en meningsfuld og miljøvenlig politisk utopi for vores fælles, fremtidige overlevelse på kloden.

Miljødemokratiet arbejder for skabelsen af en grøn politisk gruppe i Folketinget, der tager politisk stilling fra lovforslag til lovforslag afhængig af, om de bidrager til Danmarks solidariske konkurrenceevne og velfærd med et ansvarligt ressourceforbrug nationalt og globalt.

Miljødemokratiet vil indvalgt i Folketinget formulere det politiske grundlag for en bevidst, grøn kapitalisme i modsætning til det traditionelle kapitalistiske system, der  fortsat er grundlaget for både rød og blå bloks økonomiske politik.

Miljødemokratiet arbejder med en vision om jokrati, dvs en fremtidig samfundsorden, hvor ejendomsretten til jord og naturressourcer ikke kan købes og sælges for privatejet pengekapital men bliver administreret i fællesskab af de demokratiske stater, der har jorden og naturressourcerne inden for deres grænser.

Miljødemokratiet mener, at al ejendomsret til jord og naturressourcer fastsat gennem køb og salg ved pengekapitaler skal afvikles på sigt . Den direkte brugs-, benyttelses- og forvaltningsret skal i stedet overgå til sammenslutninger af demokratiske, statslige fællesskaber, der har dem indenfor deres grænser.

Miljødemokratiet vil i Folketinget grundlæggende være at finde som støtteparti til en regering ledet af Socialdemokratiet. Ved afstemninger om enkelte lovforslag under en socialdemokratisk ledet regering vil Miljødemokratiet dog løbende vurdere om de trækker nok i en grøn jokratisk retning og afstemme holdningen til lovforslaget herefter

Partiprogram under udarbejdelse pr. 21. februar 2015

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar